Dykresa Raja Ampat med Oslofjorden Dykkesenter i november 2025

Dykresa till härliga Raja Ampat med Oslofjorden Dykkesenter. Följ med Oslofjorden Dykkesenter på en dykresa till Raja Ampat med orörda korallträdgårdar i östra Indonesien. Raja Ampat är en arkipelag med ett drygt tusental korallöar och kalkstensklippor omgivna av ett överflöd av marint liv. Här finns fler fisk- och korallarter än någon annanstans på jorden. En destination som alla dykare bör ha på sin “bucketlist”.

Vi dyker på legendariska putsarstationer som besöks av mantor. Upptäck wobbegonger eller matthajar som lurar under överhäng och om natten kan vi få se en sorts haj som “går fram” över korallrevet. Fyra miljoner hektar av Raja Ampats kust- och havsområde har blivit Indonesiens första haj- och mantareservat då befolkningen har insett att storvilt är mer värda vid liv än som uppfiskade.

Dykplatserna är varierande med unika makromiljöer. Här finns mandarinfiskar, pygmésjöhästar och symbiotiska förhållanden som växlas med dynamiska dykplatser där sweetlips, taggmakrill, barracudor och läderlappsfiskar trängs i stim utmed sprakande korallväggar. I de centrala delarna huserar rev med mjukkoraller som verkar vara direkt hämtade ur fantasy-skildringar. Och det finns fler miljöer såsom mangrove i blått vatten, lugna korall-laguner, actionfyllda undervattensberg och fotogeniska grottöppningar.

Ditt boende – Du bor på en härlig men enkel resort på Waigeo Island och här har du förutom två båtdyk per dag också obegränsad dykning från land under dagtid. Helpension ingår under din vistelse på resorten och du bor vid en verkligt vacker strand med utiskt över havet. Alla rum har egen dusch och toalett. Här njuter du av att vara fjärran från det mesta, nära naturen och såklart fantastisk dykning. Sista natten kommer du att bo på hotell i Sorong för att hinna med tidigt morgonflyg åter till Jakarta sista dagen. Eventuellt beroende på vilka flygtider du har blir det också en natt i Jakarta på resan till Raja Ampat.

Features

RESMÅL
RAJA AMPAT

AVRESEDATUM
11 NOVEMBER 2025

HEMRESEDATUM
24 NOVEMBER 2025

RESANS LÄNGD
11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
RESORT

BOENDE
DIVE INTO RAJA AMPAT

MÅLGRUPP
DYKARE / ICKE DYKARE

WORKSHOP
UW-FOTO

GRUPPLEDARE
OSLOFJORDEN DYKKESENTER

MAX GÄSTER
22

PRIS
PRIS från 54 995 SEK

Gör en Förfrågan

KOMPLETT RESEINFORMATION


Om dykningen 

Dykcentret har flera båtar och erbjuder dykning över ett stort område för att du ska få största möjliga variation. Dykcentret erbjuder utrustning att hyra men boka i god tid då det är begränsat med storlekar. Det är inte alltid det går att få fram utrustning så snabbt. Här har du ett stort rymligt kamerarum och en mycket duktigt samt serviceinriktad personal. Normalt dyker du två dyk efter frukost och sen är du tillbaka för en avkopplande och närande lunch. Sen kan du ge dig på dagens tredje dyk efter att du hunnit smälta maten och fått en stunds vila.

Vattnen i västra Papua är bland de artrikaste i världen och erbjuder fantastiska korallträdgårdar, väggar, strömdyk, med mängder av fisk och ryggradslösa djur att uppleva.

För att kunna delta på den här resan rekommenderar vi starkt att du har minst 30 loggade dyk och minst vara certifierad som Advanced Open Water eller motsvarande. Det är för din egen skull och för att du ska få ut så mycket som möjligt av  resan. Dykningen kan variera från lugna dyk till dyk med starka strömmar. Om du själv eller dykledaren känner att du inte har förmågan att klara av starka strömmar kommer du bli ombedd att stå över de dyken för att öka säkerheten. 

Resplan dag för dag

Dag 1

Du lämnar Skandinavien och flyger till Jakarta i Indonesien. 

Dag 2

Du landar i Jakarta och här är det immigration och ta ut bagage och sen ny incheckning för att några timmar senare åka mot Nya Guinea vid midnatt. 

Dag 3

Du landar på morgonen på Nya Guinea och vid Sorongs flygplats blir du uppmätt och får transfer till färja för transport till Waisai hamn på Waigeo Island. Sen en kort sträcka till din resort. Du får en genomgång av vad om kommer att hända de kommande dagarna samt får visa upp dina dykcertifikat och dylikt och fylla i papper om att du är i form för dykning. 

Dag 3 – 12

Dykning! Du är ute och gör två dyk om dagen i olika delar av aripelagen och upplever de fantastiska reven och det marina livet. Frukost, lunch och middag på resorten ingår. Kanske blir det någon dag lätt lunch i dykbåten eller på någon liten ö mitt i ingenstans men beror på förutsättningar. Tid för avkoppling finns mellan dyken men kanske vill dyka mer och då finns husrevet tillgängligt under dagtid för obegränsad dykning. Första dagen – ankomstdagen hinns inga båtdyk med troligen men check updyk på husrevet brukar hinnas med, förutsatt att det inte blivit förseningar.

Dag 13

Sista dagen på plats är det ingen dykning som ingår då det är tid för att vädra ut kväve. Kanske en förmiddagstrek ut i djungeln går att hinna med och ett tidigt försök att se paradisfåglar eller annan landaktivitet kan göras om tiden räcker till. Du checkar ut från resorten och sen är det transfer till färja och färd till Sorong för att där ta in på hotell en natt då flyget åter går tidigt nästa morgon.

Dag 14

Idag checkar du ut från hotellet tidigt på morgonen och sen är det transfer till flygplatsen för flyg vidare till Jakarta och därifrån är det vidare flyg hem till Skandinavien eller för dig som har valt att fortsätta äventyret åka någon annanstans. För dig som önskar förlänga din resa i Indonesien eller ha ett stopover på vägen hem eller på vägen dit, vänligen kontakta oss så hjälper vi gärna till. OBS att det måste göras innan vi ställer ut flygbiljetter.

Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Din expeditionsledare finns med för att se till att du får ut maximalt av just din resa.