Dykresor i Maldiverna South Central,

En härlig mix av dykning i de södra och centrala delarna för att få ut den bästa dykningen i Maldiverna. Vi kallar de här dykresor i Maldiverna south central. I din dykresa ingår att dyka på vrak, dykning med haj både på dagen och natten. Härliga strömdyk som leder dig förbi vackra rev fyllda med marint liv. 

Södra Male Atoll: Makro- och vrakdykning
Vaavu Atoll: Härliga nattdyk och stingrockor
Thaa Atoll: Fokus på dykning med haj
Laamu Atoll: Dyk med Hammarhaj, revhaj, valhaj, mantor,

Vänligen notera: För den här safarin rekommenderar vi att du och alla dykare har ett Advanced open water eller liknande certifikat. Du ska också ha minst 100 loggade dyk för att kunna delta och njuta av hela resan fullt ut. Liveaboarder och dykresor i Maldiverna kör inte den här turen så jätteofta tyvärr. Kontakta oss så kollar vi när de går och var det finns en liveaboard med platser.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Flyg
  • Transfers flygplats – båt t/r
  • Del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
  • Dykning med 3-4 dives per day och guide
  • 12L-flaska, vikter och viktbälte
  • Alla marinparksavgifter samt skatter

Highlights

Safarin  ”South Cental” innefattar mycket spännande dykning där du färdas genom de centrala och sydligare atollerna i landet. Rutten ger en otrolig variation och bjuder på dykning i Maldiverna av mycket hög klass.

Den här dyksafarin börjar i södra Malé atoll med fin makrodykning, Kuda Giri Wreck och den mest utmanande dykplatsen i området, Kandooma Thila, som alltid bjuder på spännande dykning. Här är det ofta strömt men också ofta mycket stor fisk. 

Sedan följer Vaavu atoll och ett nattdyk vid fantastiska Alimatha är givetvis ett självklart stopp. En väldigt populär dykplats för just nattdyk. Skådespelet med sköterskehajar och stingrockor är något du sent kommer att glömma. Meemu atoll bjuder på vackra väggdyk, mycket fisk och ett riktigt fint dyk med manta. Rutten fortsätter sen söderut med fokus på haj även i Thaa atoll där det frekvent förekommer hammarhar och valhajar.

Resan avslutas i Laamu atoll, en atoller som erbjuder spännande strömdyk i kanaler med mycket goda förutsättningar att se pelagisk fisk. Till exempel hammarhajar, revhaj, valhajar, mantor och örnrockor. Rutten ”South Central” är fylld av spänning och en hel del utmanande dykning. Som dykare bör du vara van vid och uppskatta dykning i stark ström.