Carpe Vita Dykresor till Maldiverna

Dykresor till Maldiverna med Carpe Vita är en fantastisk upplevelse. Servicen ombord är alltid toppen och man söker verkligen efter bästa tänkbara dykning och dykplatser. Carpe Vita är också ett systerfartyg till Carpe Diem. Den här liveaboarden har tio riktigt bekväma hytter i olika kategorier och de ligger fördelade över tre däck. Totalt 20 gäster kan bo ombord. Ombord finns två sviter, två superiorhytter och sex standardhytter. Samtliga hytter har individuellt kontrollerad luftkonditionering och säkerhetsskåp. Hyttererna har dessutom platt-tv samt HD-spelare. Alla hytter har självklart privata badrum med dusch och toalett.

Övriga utrymmen inne i fartyget är också luftkonditionerade. På soldäcket hittar du en härlig jacuzzi och du har också sköna sittplatser utplacerade över hela fartyget. Måltiderna serveras i aktern på andra däck där du har en härlig utsikt och skön fläkt från havet. Till middag varje kväll ingår två glas vin eller två öl. Dygnet runt har du också frukt, läsk, juice, te och kaffe tillgängligt i loungen.

Carpe Vita erbjuder oftast upp till tre-fyra dyk om dagen men väder, rutt och vindar kan ändra planer ibland. Ombord har du hela fyra dykguider med målsättning att visa det bästa av vad maldiverna har att erbjuda. Alla guiderna är från Maldiverna och har många års erfarenhet. De kan verkligen alla dykplatser runt om i landet och vet precis hur de starka strömmarna kan bete sig och bör hanteras. När det är strömt i vattnet ser du ofast också mer och större fisk. Mantor, valhaj, hajar, sköldpaddor och mycket annat är vanligt att få dyka med.

Dykning från dhoni

All dina dyk kommer att ske från dhoni (maldivsk dykbåt) som under hela resan följer efter Carpe Vita. Dhonin gör din dykning smidig och enkel både under dyken och efter. All dykutrustning stannar kvar ombord på dhonin vilket lämnar det stora fartyget fritt från utrustning och oljud från kompressorer. Dykbåten är extra rymlig och verkligen skapad för att underlätta för dykare med stora kameror. Badrum med varmvattendusch finns också ombord på dykbåten för maximal komfort.

Är du intresserad och vill kombinera din semester och vistelse här i Maldiverna med en annan liveaboard eller en resort så är det fullt möjligt. Kontakta oss direkt så ordnar vi det till dig och tar fram ett förslag. Dykresor till Maldiverna med Carpe Vita är en riktigt härlig upplevelse för dig som söker dykning, semester, avkoppling och med lite högre standard.

Tekniska specifikationer:

  • Längd: 38 m
  • Bredd: 10 m
  • Hytter: 10
  • Byggmaterial: Trä
  • Max antal gäster: 20
  • A/C: Ja
  • Guider: 4
  • Nitrox: Ja
  • Rebreather Friendly: Nej
  • Laddningsstation: Ja
  • Tenders: 1
  • El: 3-pin UK kontakter 220 volt

Hytter tillgängliga ombord

#
Svit

De två rymliga sviterna (nr 1 & 2) har Kingsize-sängar som kan delas till två enkesängar. I rummen finns en stor platt-tv, DVD/HD-spelare, skrivbord och två garderober. Fönsterna som går från vägg till vägg ger en otrolig utsikt uppifrån sviten. I badrummet finns två handfat, badkar och duschkabin.

#
Superiorhytt

De två superiorhytterna (nr 3 & 4) befinner sig på huvuddäcket och har även de Kingsize-sängar som kan delas till två enkelsängar. Skrivbord, garderob, stora fönster och privat badrum med duschkabin ingår även i denna rumskategori.

#
Standardhytt

De sex standardhytterna (nr 5 – 10) är belägna på nedre däck. Samtliga rum har en Queensize-säng och en separat enkelsäng. I hytterna finns: skrivbord och tv med HD-spelare. Alla standardhytter har hyttventiler och även de privat badrum med duschkabin.

Safaris

Dykresa - Best of Maldives
Dykresa – Best of Maldives

De här är en dykresa med safarin “Best of Maldives” och det är precis det som det låter. På den här safarin får du uppleva de bästa och mest berömda dykplatserna i Maldiverna.

Dykresa Sharktastic
Dykresa Sharktastic

Den här safarin är tillgänglig mellan Januari och april när rent havsvatten forsar in från den östra sidan av Maldiverna. Strömmen kommer från Sumatra i Indonesien. Safarin sharktastic är en riktig härlig dykresa .

Dykning i Maldiverna, Pelagic Magic
Dykning i Maldiverna, Pelagic Magic

Målet med Pelagic Magic är att få dig stå ansikte mot ansikte med den berömda valhajen vid Ari Atollen. De ena oförglömliga dyket efter det andra görs medan ni tar er från Male genom norra och södra Ari.

Dykning i Maldiverna Manta Madness
Dykning i Maldiverna Manta Madness

Safarin Manta madness går från Male till den norra Baa atollen (Hanifarubukten) och tillbaka. Bortsett från dykning med mantor, får du uppleva val-, hammar- och revhajar på riktigt nära håll.

Dykresor Deep South i Maldiverna
Dykresor Deep South i Maldiverna

Dykningen kommer att göras vid Huvadhoo och Laamu Atoll som är en av de sydliagste atollerna i Maldiverna där många hajarterna söker sig till såsom hammarhaj, silkeshaj, tigerhaj, grå revhaj.

South Central
South Central

Safarin ”South Cental” innefattar mycket spännande dykning där ni färdas genom de centrala och sydligare atollerna i landet.

Om våra Liveaboarder

Här ovan söker och hittar ett stort urval av alla de liveaboarder vi arbetar med över hela världen. Schemat visar vilka avgångar som finns just nu och med estimerad prisinformation för en dykresa. Fyll i och använd sökfunktionen i fälten med destination eller period och antal platser så hittar du tillgängliga platser lättare.

När du vill uppleva den ultimata dykresan så är det många gånger inget som slår en resa med liveaboard! En fantastisk möjlighet att komma åt den bästa dykningen på en destination och samtidigt få vara ute på havet och njuta av det stora blå och fokusera på avkoppling, semester och dykning. Alltid välkommen / Ditt Scuba Travel Team!

Prisinformation!

Samtliga priser i exemplen här är endast för din liveaboard med dykning, boende och eventuella transfers när liveaboarder så erbjuder det i sina priser.

Prisexemplen är exklusive internationella flyg från Skandinavien.

På vissa liveaboarder kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och hamn- och marinparksavgifter som ibland betalas i förväg och ibland ombord på båten.

Kontakta oss för komplett paketpris inklusive flyg, eventuella hotellnätter och annat så återkommer vi snarast.

NOTERA!

Flygpriser är extrem färskvara och kan bekräftas först när du har bokat och betalat för dina flyg.
Valutakurser ändras dagligen men vi försöker hålla dem så aktuella som möjligt. För många liveaboarder kan en till två hotellnätter innan eller efter din liveaboard vara nödvändigt. Hotellnätter ingår ej i priserna här utan tillkommer. De här nätterna är ibland helt nödvändiga för att säkra upp mot eventuella flygförseningar och undvika att du får problem med anslutningar på flyg vidare till din drömresa.

Notera att datumen nedan enbart visar datum för själva liveaboarden om inte annat sägs. De inkluderar alltså inte flygdagar eller eventuella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma till dig med en offert om pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Vi rekommenderar att du bokar tidigt.