Kalimaya Dive Resort Komodo och Sumbawa island

På Kalimaya Dive Resort Komodo och Sumbawa island har så mycket som möjligt av det byggmaterial som använts till resorten inhandlats från lokala entreprenörer på Sumbawa Island. Det finns endast sex bungalows här så resorten är lite och familjär. Alla bungalows är byggda på traditionellt vis med teak och mahogny av indonesiska hantverkare. De har designats för att erbjuda den bästa möjliga upplevelsen för dig och övriga gäster men ändå så att de ska passa in i den naturliga omgivningen.
 
Här vaknar du upp till soluppgången över Komodo med sitt läge mot öst över Komodo Island och Gili Banta. På kvällen somnar du senare till ljudet av vågor som kluckar mot strandkanten.

Alla bungalows ligger vid strandkanten och de är rymliga med över 30 kvadratmeter. I villorna finns stora queen size-sängar, luftkonditionering, badrum med utedusch. Här är också gott om förvaringsplats och det finns ett skrivbord med stol. Perfekt för dig som vill redigera foton. Ute har du en egen vacker terrass där du kan koppla av efter en underbar dags dykning. 

Om du reser ensam eller vill dela rum med en vän så går det att ordna så att ni får två enkelsängar i din bungalow istället för en dubbelsäng.

Stopp på Bali innan du reser till Kalimaya

Vi rekommenderar att du gör ett 1-5 nätters stopp på Bali innan du åker hit. Här kan du antingen uppleva turiststimmen i Denpasar, eller resa norrut där du kan njuta av den vackra naturen och den fina dykningen. Vi rekommenderar det här stoppet stopp på Bali innan du reser vidare till Sumbawa Island. Det gör att du minimerar risken att missa din transfer till ön som bara avgår en gång i veckan.

Högsäsongen för dykning vid Sumbawa Island är juni-oktober. Mellansäsong i maj och november, och sedan lågsäsong december-april. Resorten är öppen året runt, men det regnar mer under lågsäsongen. Under högsäsongen är sikten som bäst, och havet brukar vara lugnt med få vågor. Självklart kan du kombinera din dykresa hit med en liveaboard och lättare uppleva de olika delarna av Komodo National Park.

 

  • Rum med privat badrum
  • Precis vid vattnet
  • Restaurang
  • Bar/lounge
  • Dykcenter
  • Spa
  • Snorkelpaket
  • WiFi
  • Luftkonditionering
  • Reception 24h
  • SUP

#
Bungalow

Alla rymliga bungalows har havsutsikt, egen terrass, en queen-size eller två enkel sängar, luftkonditionering, badrum med utedusch, och skrivbord.

Dykning runt Kalimaya Dive Resort

  • Flera båtdyk varje dag
  • Eget husrev
  • Muck-, makro-, ström- och korallrev

Husrevet vid Kalimaya bjuder på riktigt bra makrodykning. Här hittar du många märkliga arter. Till exempel Bumblebee shrimp, paddleflap rhinopia, lacy rhinopia, candycrabs, starry night octopus och bobtail squid. Vulkanen Sangean är en fantastisk plats för att hitta alla möjliga sorters nakensnäckor. Även Wunderpus, Mimic octopus, Frogfish och många fler arter. Dykningen vid Kalimayas husrev är också riktigt bra och spännande. Andra dykplatser så som Lapponia, Pipefish City, Disco Doris samt alla dykplatser vid vulkanön Sangean.

Vattnen vid Komodo National Park och Gili Banta är kända för att ha starka strömmar. Det innebär då att du dyker och låter strömmen föra dig framåt. Du kan då uppleva stora områden när du dyker. Det är också vanligt med dykning vid pinnacles. Då stannar du kvar på samma plats i skydd av revet och låter vattnet strömma förbi. Vattner för med sig näring till de stora mängderna av fisk. Vid de här dykplatserna kan du ibland också få se stora pelagiska arter. Till exempel svartfenad-, vitfenad- och grå revhaj kan passera förbi. Även mantor, mobulor, örnrockor, tonfisk i stim och taggmakriller ser du ibland för att nämna några arter. Höjdpunkter inkluderar platser som Galley Rock, Mexican Hat, Rollercoaster, Pannetonne Wall och The Waterfalls.

Dykning vid reven är ett oerhört avkopplande sätt att uppleva de vackra korallerna och undervattensträdgårdarna vid Kalimaya Dive Resort i Komodo. Här kan du ta dig tid för att upptäcka de sluttande reven, väggarna, revtinnarna och grottorna som finns i närheten. Samtidigt njuter du av djurlivet i den här undervattensjungeln”. Här hittar du några av världens mest välmående koraller och alla de fiskar och sköldpaddor som lever vid de här reven. Kalimaya Canyon, Roger’s Reef, Easter Island och J’s Dream är några höjdpunkter för de här dyken.