Blue Voyager, en härlig dykresa och liveaboard i Maldiverna

M / Y Blue Voyager är en riktig fin liveaboard som går i Maldiverna och är perfekt för dykresor. Hon är 37 meter lång och har stålskrov. Totalt ombord finns plats för 26 gäster fördelare på 13 olika luftkonditionerade hytter och alla egen dusch och toalett. Ombord finns självklart en stor rymlig luftkonditionerad salong samt bar och sky lounge. Högtst upp har du även en härlig jacuzzi som ger skön avkoppling efter dagens dyk. En serveringsplats ute på däck finns och som erbjuder skugga. Du har tillgång till fyra olika soldäck. Ett utsiktsdäck i fören på både mellandäck och övre däck. Ett stort havsdäck i aktern av båten och alla erbjuder bekväma sittplatser och solstolar.

Havsdäcket är unikt och gör att du kan koppla av utomhus nära vattnet. Många kvällar kommer strålkastarna att lysa upp vattnet strax utanför havsdäcket för att attrahera plankton. Det gör att mantor och valhajar ofta kommer direkt in vid båten. Vid sidan har din liveaboard som de flesta bättre liveaboarder idag en specialbyggd dhoni (dykföljebåt) Blue Shadow som den heter är hela 19 meter lång, stor och rymlig, snabb och utrustad med alla moderna bekvämligheter som dykare vill ha. Varje dykare har er egen plats med gott om utrymme att förvara er utrustning. Dhoni-besättningen är självklart alltid redo att hjälpa till när det är dags att dyka.

Gott om utrymmen för sköljning och underhåll av kameror med mera.

Under transfern till och från dykplatserna kan du gå uppför de små trapporna till översta däcket för att njuta av solen och den fantastiska utsikten. Det finns en toalett med dusch inuti huvuddäcket plus två handhållna duschar på baksidan och separata sköljtankar för kamera och utrustning. En snabb motor, två generatorer och två kompressorer med ett nitroxmembransystem gör att du kommer att njuta av en förstklassig dykupplevelse och dykresa på din liveaboard med Blue Voyager i Maldiverna.

Är du intresserad eller sugen på att kombinera din vistelse här med en annan liveaboard eller en resort så är det fullt möjligt, kontakta oss så ordnar vi det till dig med eller utan dykning.

Tekniska specifikationer:

  • Längd: 37 m
  • Bredd: 8 m
  • Hytter: 13 dubbelhytter
  • Byggmaterial: Stål
  • Max antal gäster: 26
  • A/C: Ja
  • Guider: 2
  • Nitrox: Ja
  • Rebreather vänlig: Ja
  • Laddningsstation: Ja
  • Tenders: 1 Dhoni
  • El: 3-pin UK kontakter 220 volt

Hytter tillgängliga ombord

#
Classic Cabin Double

1 hytt med dubbelsäng på mellandäck. Alla hytter har eget badrum med toalett och dusch samt luftkonditionering. TV och förvaringsutrymme

#
Classic Cabin Twin

8 dubbelhytter med två enkelsängar på nedre däck. Alla hytter har eget badrum med toalett och dusch samt luftkonditionering. TV och förvaringsutrymme

#
Premium Cabin Double

2 hytter med dubbelsäng på övre däck. Alla hytter har eget badrum med toalett och dusch samt luftkonditionering. TV och förvaringsutrymme

#
Premium Cabin Twin

2 dubbelhytter med två enkelsängar på övre däck. Alla hytter har eget badrum med toalett och dusch samt luftkonditionering. TV och förvaringsutrymme

Safaris

Dykresa - Best of Maldives
Dykresa – Best of Maldives

De här är en dykresa med safarin “Best of Maldives” och det är precis det som det låter. På den här safarin får du uppleva de bästa och mest berömda dykplatserna i Maldiverna.

Dykresa Sharktastic
Dykresa Sharktastic

Den här safarin är tillgänglig mellan Januari och april när rent havsvatten forsar in från den östra sidan av Maldiverna. Strömmen kommer från Sumatra i Indonesien. Safarin sharktastic är en riktig härlig dykresa .

Dykning i Maldiverna, Pelagic Magic
Dykning i Maldiverna, Pelagic Magic

Målet med Pelagic Magic är att få dig stå ansikte mot ansikte med den berömda valhajen vid Ari Atollen. De ena oförglömliga dyket efter det andra görs medan ni tar er från Male genom norra och södra Ari.

Dykning i Maldiverna Manta Madness
Dykning i Maldiverna Manta Madness

Safarin Manta madness går från Male till den norra Baa atollen (Hanifarubukten) och tillbaka. Bortsett från dykning med mantor, får du uppleva val-, hammar- och revhajar på riktigt nära håll.

Dykresor Deep South i Maldiverna
Dykresor Deep South i Maldiverna

Dykningen kommer att göras vid Huvadhoo och Laamu Atoll som är en av de sydliagste atollerna i Maldiverna där många hajarterna söker sig till såsom hammarhaj, silkeshaj, tigerhaj, grå revhaj.

South Central
South Central

Safarin ”South Cental” innefattar mycket spännande dykning där ni färdas genom de centrala och sydligare atollerna i landet.

Om våra Liveaboarder

Här ovan söker och hittar ett stort urval av alla de liveaboarder vi arbetar med över hela världen. Schemat visar vilka avgångar som finns just nu och med estimerad prisinformation för en dykresa. Fyll i och använd sökfunktionen i fälten med destination eller period och antal platser så hittar du tillgängliga platser lättare.

När du vill uppleva den ultimata dykresan så är det många gånger inget som slår en resa med liveaboard! En fantastisk möjlighet att komma åt den bästa dykningen på en destination och samtidigt få vara ute på havet och njuta av det stora blå och fokusera på avkoppling, semester och dykning. Alltid välkommen / Ditt Scuba Travel Team!

Prisinformation!

Samtliga priser i exemplen här är endast för din liveaboard med dykning, boende och eventuella transfers när liveaboarder så erbjuder det i sina priser.

Prisexemplen är exklusive internationella flyg från Skandinavien.

På vissa liveaboarder kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och hamn- och marinparksavgifter som ibland betalas i förväg och ibland ombord på båten.

Kontakta oss för komplett paketpris inklusive flyg, eventuella hotellnätter och annat så återkommer vi snarast.

NOTERA!

Flygpriser är extrem färskvara och kan bekräftas först när du har bokat och betalat för dina flyg.
Valutakurser ändras dagligen men vi försöker hålla dem så aktuella som möjligt. För många liveaboarder kan en till två hotellnätter innan eller efter din liveaboard vara nödvändigt. Hotellnätter ingår ej i priserna här utan tillkommer. De här nätterna är ibland helt nödvändiga för att säkra upp mot eventuella flygförseningar och undvika att du får problem med anslutningar på flyg vidare till din drömresa.

Notera att datumen nedan enbart visar datum för själva liveaboarden om inte annat sägs. De inkluderar alltså inte flygdagar eller eventuella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma till dig med en offert om pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Vi rekommenderar att du bokar tidigt.