Alor Divers Eco Resort Indonesien

Alor Divers Eco Resort har fantastisk dykning i Indonesien. Resorten ligger helt själv på en 400 meter lång sandstrand på Pantar Island. För att bevara platsens autentiska atmosfär har de tagit särskild hänsyn när de integrerat anläggningen i den naturliga omgivningen. Du är hela tiden väldigt nära naturen med allt vad det innebär. För att hålla en vänlig stämning och personlig service är antalet gäster begränsat till max 14 som kan vara samtidigt på resorten. Lokalbefolkningen från den närliggande byn, några assistenter från regionens huvudstad Kalabahi och den västerländska ledningen utgör det gästvänliga arbetslaget. De är fast beslutna att ge dig en minnesvärd vistelse i denna härliga och avlägsna resorten i Indonesien som är en verklig tillflyktsort och fjärran från det mesta.

Klimatet i Alor är behagligt. Från början av april till slutet av oktober är det i regel ganska torrt och nätterna är ofta överraskande kalla. Det är därför inte så svårt att acklimatisera sig som man kanske annars kan föreställa sig. På grund av bristen på stillastående sötvatten är det dessutom sällsynt med myggor under större delen av året.

Enkel restaurang med bra och varierad mat

Restaurangen är ett avkopplande område med möjligheter till olika dagliga aktiviteter eller “inaktivitet”. Vare sig du bara vill koppla av och njuta av en drink eller läsa en bok. Det är en plats som förutom matsalen även omfattar ett bibliotek och en datorhörna samt en bekväm lounge. Tre måltider om dagen serveras och i allmänhet som buffé eller som familjemat. Det finns alltid te och kaffe att tillgå och på eftermiddagen erbjudes du ett urval av söta eller salta snacks.

Resorten erbjuder en mängd olika hälsosamma måltider med färska råvaror från den lokala marknaden och färsk fisk från lokala fiskare. Måltiderna är en noggrant utvald kombination av asiatiska och internationella rätter som inte lämnar någon av gästerna missnöjd. Här finns vanligtvis också möjlighet att tillgodose särskilda kostbehov om du meddelar detta i god tid innan ankomst. Under perioden december till februari är resorten stängd då det ofta blåser och regnar mycket.

 

  • Rum med privat badrum
  • Precis vid vattnet
  • Eco Resort
  • Restaurang
  • Husrev
  • Helpension
  • Lounge med bibliotek
  • Dykcenter

Interior and bungalow pictures with © approval Alor Divers, Pantar Island, Indonesia

#
Bungalow

7 rymliga bungalows på vardera 36 kvm inklusive altan/uteplats. Rummen har en dubbelsäng och en enkelsäng. Egen dusch och toalett. Egen terrass och solstolar

#
New Bungalow

1 ny modern bungalow på 66 kvm inklusive altan/uteplats. Bungalowen har en dubbelsäng och klinkers på golvet. Egen dusch och toalett. Egen terrass och solstolar

Dykning i området kring Alor

  • Flera dyk om dagen varav två båtdyk
  • Eget husrev
  • Critter-, makro-, ström- och korallrevsdykning
  • Chans på hammarhaj, val, klumpfisk och delfiner

Husrevet vid Alor Divers har sagolikt bra dykning även när man jämför med övriga Indonesien. Här hittar du mängder med märkliga ryggradslösa djur och massor av fisk. De olika dykplatserna i sundet mellan öarna Pantar och Alor erbjuder stor variation och alla dyk kommer att vara olika varandra. Vid de östa delarna av Indonesien och Nusa Tenggara är turismen inte så jättestor ännu och korallreven är oerhört välmående och friska. Artrikedomen är enorm och det strömmande vattnet i sundet mellan öarna här förser reven med massor av näring. Med god tur kan du också få se klumpfisk, hammarhaj, revhajar, sköldpaddor, sköterskehaj, delfiner och större valar.

I Alor hittar du många arter av bläckfisk, fascinerande skorpionfiskar med olika Rhinopias. Mängder med frogfish, ghost pipefish, pygmesjöhästar finns också. Olika kräftdjur och tagghudingar fyller reven tillsammans med svampdjur och koraller till en fantastisk färgpalett. Något som är väldigt speciellt med dykningen här är att det är vanligt med olika parasiter. Många fiskar och kräftdjur kan ses med olika typer av parasiter som sitter på kroppen eller inne i kroppen eller i munnen på fiskar. Riktigt spektakulärt för dig som gillar att fotografera.

Chans att se stora fiskar

Vissa platser är kända för hammarhaj och har du tur kan stora stim passera här. Delfiner är vanligt att se från dykbåten och ibland också stora valar. Ibland passerar örnrockor och stora och små stingrockor ligger ibland och vilar på botten eller på reven. Bli inte förskräckt om de kommer farande mitt framför näsan på dig utmed revsluttningarna. Även mantor kan ses ibland ute i det blå eller till och med valhaj och rävhaj.

Alor bjuder på oerhört bra dykning och för att få ut mesta möjliga bör du ha vana av dyk i strömt vatten. Alla kan dyka här även om vissa platser kan vara lite mer utmanande. För dig som gillar att fotografera vackra och färgsprakande rev är det här en av de bästa platserna i världen. Många liveaboarder passerar det här området varje år på sin väg mellan Komodo och Raja Ampat.