Solitude Adventurer, Liveaboard i Indonesien

Solitude Adventurer Liveaboard i Indonesien är en stor härlig båt. Det är en stor båt som är byggd som en katamaran. Hon kör dykkryssningar i stora delar av Indonesien. Beroende på tid på året bjuds du på dykning till flera fantastiska platser. Till exempell finns kryssningar till Raja Ampat, Komodo, Bandahavet, Ambon, Halmahera, Alor, Saumlaki, Lembeh med flera. Solitude Adventurer är en stor härlig båt och  har för närvarande åtta hytter totalt med plats för maximalt 18 gäster. Alla hytter ligger ovanför det nedre däcket. Det ger dig stora eller enorma fönster för att titta och njuta av det omgivande landskapet.

Efter feedback från flera gäster planeras att i framtiden bygga om de större rummen på huvuddäck (Det gäller Master stateroom och fyrbäddshytten). De kommer att att göras om till fyra deluxehytter med dubbelsängar. Det är för att bättre kunna erbjuda dig fler alternativ och i synnerhet också för par. 

Underbar mat ombord

En av de viktigaste aspekterna av din dykresa och semester brukar vara maten. Här ombord gör bestättning verkligen sitt yttersta för att se till att du aldrig går hungrig ombord. Varje dag serveras fem måltider. Ombord har du tillgång till lätt frukost, stor frukost, lunch, eftermiddagssnack och middag. Dessutom finns det alltid kex och snabbnudlar tillgängliga och det ingår så klart gratis. Maten är av mycket hög kvalitet och varierad. 

Huvudmåltiderna ombord på Soliture Adventurere Liveaboard i Indonesien är vanligen i buffétstil. Vissa typer av rätter serverar man dock à la carte. Alla måltider ombord serveras normalt i den stora luftkonditionerade och härliga salongen. Vissa dagar, beroende på omständligheterna, väder och förutsättningar, väljer man dock att ha en grillmiddag under stjärnorna på det stora “soldäcket”. 

Två tenders finns för din dykning och du gör gör normalt 3-4 dyk per dag. Nitrox finns också tillgängligt ombord mot tillägg. Även WiFi finns att köpa till ombord. Tillsammans med din liveaboard kan du självklart också boka till extra nätter i Indonesien på resorter eller hotell. Det kan till och med vara helt nödvändigt på grund av flyganslutningar för att matcha avgångarna.
Vi ordnar såklart det till dig också till din liveaboard så att din dykresa och semester ska bli så njutbar och bekväm som möjligt.

Tekniska Specifikationer:

  • Längd: 36 m
  • Bredd: 12 m
  • Hytter: 8
  • Byggmaterial: Stål Monohull
  • Max antal gäster: 18
  • Marschfart: 10 knop
  • Guider: 1 per 6 dykare
  • Nitrox: Ja
  • Tryckluft: Ja
  • Nautilus Lifeline GPS: Ja
  • Laddningsstation: Ja
  • Tenders: 2

All pictures with © approval from Solitude Adventurer, Indonesia

Hytter tillgängliga ombord

#
Master Stateroom

En stor hytt, med dubbelsäng. Hytten har egen dusch/toalett och ligger på huvuddäck. Hytten har egen TV, luftkonditionering, säkerhetsfack, hårtork.
Hytten kommer eventuellt att byggas om till två Deluxe Cabins med dubbelsängar

#
Deluxe Cabin

Sex deluxehytter totalt på övre däck. Alla har två enkelsängar. Alla hytter har egen dusch/toalett. Alla har egen TV, luftkonditionering, säkerhetsfack, hårtork. En hytt har mindre fönster än övriga utan fullvägg panoramautsikt.

#
Qaudruple Cabin

Ett rum för små grupper, familjer eller singelresenärer. Hytten har två våningssängar och ligger på huvuddäck. Egen dusch/toalett. Hytten har egen TV, luftkonditionering, säkerhetsfack, hårtork.
Hytten kommer eventuellt att byggas om till två Deluxe Cabins med dubbelsängar

Safaris

Södra Halmahera liveaboard safari
Södra Halmahera liveaboard safari

Dykning från en liveaboard i norra Moluckerna är nog det ultimata sättet att dyka och få uppleva så mycket som möjligt av Halmahera. Indonesien är en spännande upplevelse.och här finns några av världens artrikaste vatten med oerhört vackra rev.

Sulawesi Liveaboard safari Indonesien
Sulawesi Liveaboard safari Indonesien

Norra Sulawesi med Lembeh straits, Bangka och Gangga Island och Bunaken mm är bland det mest spännande dykdestinationer du kan uppleva. Tänk dig att dessutom får göra det med en liveaboard! Fantastisk dykning och stor variation.

Dykning Komodo dyksafari Indonesien
Dykning Komodo dyksafari Indonesien

Dykning med en liveaboard till Komodo och dyksafari i Indonesien är bland det bästa dykresor du kanske kan göra . Här hittar du några av världens finaste korallrev och dykresor hit är mycket populärt. Mantor, makro och mycket mer ger magiska minnen.

Raja Ampat safari
Raja Ampat safari

Dykning från en liveaboard i Raja Ampat, Indonesien är en spännande upplevelse. Indonesien är hem till 15% av de korallrev som finns i världen och har över 4000 registrerade fiskar & ryggradslösa djur av olika arter – med många fler som ännu inte har identifierats.

Om våra Liveaboarder

Här ovan söker och hittar ett stort urval av alla de liveaboarder vi arbetar med över hela världen. Schemat visar vilka avgångar som finns just nu och med estimerad prisinformation för en dykresa. Fyll i och använd sökfunktionen i fälten med destination eller period och antal platser så hittar du tillgängliga platser lättare.

När du vill uppleva den ultimata dykresan så är det många gånger inget som slår en resa med liveaboard! En fantastisk möjlighet att komma åt den bästa dykningen på en destination och samtidigt få vara ute på havet och njuta av det stora blå och fokusera på avkoppling, semester och dykning. Alltid välkommen / Ditt Scuba Travel Team!

Prisinformation!

Samtliga priser i exemplen här är endast för din liveaboard med dykning, boende och eventuella transfers när liveaboarder så erbjuder det i sina priser.

Prisexemplen är exklusive internationella flyg från Skandinavien.

På vissa liveaboarder kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och hamn- och marinparksavgifter som ibland betalas i förväg och ibland ombord på båten.

Kontakta oss för komplett paketpris inklusive flyg, eventuella hotellnätter och annat så återkommer vi snarast.

NOTERA!

Flygpriser är extrem färskvara och kan bekräftas först när du har bokat och betalat för dina flyg.
Valutakurser ändras dagligen men vi försöker hålla dem så aktuella som möjligt. För många liveaboarder kan en till två hotellnätter innan eller efter din liveaboard vara nödvändigt. Hotellnätter ingår ej i priserna här utan tillkommer. De här nätterna är ibland helt nödvändiga för att säkra upp mot eventuella flygförseningar och undvika att du får problem med anslutningar på flyg vidare till din drömresa.

Notera att datumen nedan enbart visar datum för själva liveaboarden om inte annat sägs. De inkluderar alltså inte flygdagar eller eventuella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma till dig med en offert om pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Vi rekommenderar att du bokar tidigt.




Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers flygplats – båt t/r
  • 6 – 12 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider (5 mål per dag) inklusive soft drinks
  • 24 timmar tillgång till kakor/kex/nudlar: Ja
  • 3-4 dyk per dag med guide
  • 12L flaska, smb, vikter och viktbälte
  • Nitrox mot tillägg