Solmar V Liveaboard

M/V Solmar V Liveaboard erbjuder dykkryssningar året runt i Mexiko till Socorro Islands. Solmar V har varit med i många år och ombord finns mycket erfaren personal. Det finns totalt 12 hytter för 22 gäster ombord. Två av hytterna är enkelhytter och alla hytter har eget badrum med dusch och luftkonditionering. På huvuddäck finns en salong eller lounge där du har bekväma sittplatser, TV och ett komplett underhållningssystem. Här finns även restaurangdelen där du kommer att serveras bra och omväxlande mat. Soldäcket högst har solstolar och erbjuder även plats i skugga. Här har du en skön blick ut över havet och kan vila mellan dina dyk eller bara njuta av ljumma kvällar i slutet av dagen.

Socorro eller Islas Revillagigedos 

Solmar V erbjuder dykning längs Mexikos västkust. Det här är riktigt spännande dykresor där du har möjlighet att uppleva några av världens största pelagiska djur. Valar, delfiner, späckhuggare, valhaj, olika arter av haj och olika rockor inklusive väldiga mantor. Vid Socorro eller Revillagigedo Islands har du möjlighet att se över 10 olika arter av haj, delfiner och till och med chansen att dyka med späckhuggare. Under våren kommer knölvalar hit. OBS att båten ställer krav på att du har minst 50 dyk för att åka med till Socorro och har motsvarande AOW certifikat. Du kan åka med OW certifkat men då måste du göra en kurs ombord.

Sea of Cortez

Åker du på en dykresa till Sea of Cortez har du också möjlighet att uppleva havets verkliga supergiganter som blåval och gråval med flera. Socorro erbjuder dykning som du kommer att minnas för livet. Det är lätt att dyka från Solmar V liveaboard eftersom fartyget har ett rymligt dykdäck. Här har du också ett kamerabord i flera nivåer, sköljtankar och sötvattensduschar. Det finns också en dyktender som gör det enkelt att ta sig till och från dykplatserna.

Nitrox finns tillhands ombord och på dykdäck finns plats att ta hand om kameror och annan utrustning. För dig som vill uppleva dykning i Mexiko och Stilla havet med Socorro, Guadalupe* och Sea of Cortez är det här en trevlig och uppskattad liveaboardKontakta oss för mer information och bokning. De här turerna är populära så boka din dykresa i tid.

Guadalupe Island stängdes tyvärr för dykning av Mexikanska myndigheter i januari 2023 varför liveaboarder dit med dykning med vithaj tyvärr inte går att ordna tills vidare.

Tekniska Specifikationer:

  • Längd: 34,1 m
  • Bredd: 7,6 m
  • Hytter: 12
  • Byggmaterial: Stål
  • Gäster: 22
  • Marschfart: 10 knop
  • Nitrox: Yes
  • Dykguider: 2
  • Laddningsstation: Ja
  • Wifi: Nej

Hytter tillgängliga ombord

#
Single standard cabin

2 single standardhytter med egen dusch och toalett. Hytteran har luftkonditionering och port hole. Förvaring och garderob.

#
Doube standard cabin

4 standard dubbelhytter med två våningssängar. Här har du egen dusch och toalett. Hytterna har luftkonditionering och port hole. Förvaring och garderob.

#
Superior cabin

6 superior dubbelhytter med två våningssängar. Här har du egen dusch och toalett. Hytterna har luftkonditionering och port hole. Förvaring och garderob.

Safaris

Socorro safari Liveaboard
Socorro safari Liveaboard

Revillagigedos, mer känt som Socorro ligger i östra Stilla havet ungefär 400 km utanför Cabo San Lucas, Mexiko vid Bajahalvöns södra udde. Dessa öar har jämförts med Galapagos i Ecuador och Cocos i Costa Rica tack vare den mängd möten med stora djur som äger rum här.

Om våra Liveaboarder

Här ovan söker och hittar ett stort urval av alla de liveaboarder vi arbetar med över hela världen. Schemat visar vilka avgångar som finns just nu och med estimerad prisinformation för en dykresa. Fyll i och använd sökfunktionen i fälten med destination eller period och antal platser så hittar du tillgängliga platser lättare.

När du vill uppleva den ultimata dykresan så är det många gånger inget som slår en resa med liveaboard! En fantastisk möjlighet att komma åt den bästa dykningen på en destination och samtidigt få vara ute på havet och njuta av det stora blå och fokusera på avkoppling, semester och dykning. Alltid välkommen / Ditt Scuba Travel Team!

Prisinformation!

Samtliga priser i exemplen här är endast för din liveaboard med dykning, boende och eventuella transfers när liveaboarder så erbjuder det i sina priser.

Prisexemplen är exklusive internationella flyg från Skandinavien.

På vissa liveaboarder kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och hamn- och marinparksavgifter som ibland betalas i förväg och ibland ombord på båten.

Kontakta oss för komplett paketpris inklusive flyg, eventuella hotellnätter och annat så återkommer vi snarast.

NOTERA!

Flygpriser är extrem färskvara och kan bekräftas först när du har bokat och betalat för dina flyg.
Valutakurser ändras dagligen men vi försöker hålla dem så aktuella som möjligt. För många liveaboarder kan en till två hotellnätter innan eller efter din liveaboard vara nödvändigt. Hotellnätter ingår ej i priserna här utan tillkommer. De här nätterna är ibland helt nödvändiga för att säkra upp mot eventuella flygförseningar och undvika att du får problem med anslutningar på flyg vidare till din drömresa.

Notera att datumen nedan enbart visar datum för själva liveaboarden om inte annat sägs. De inkluderar alltså inte flygdagar eller eventuella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma till dig med en offert om pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Vi rekommenderar att du bokar tidigt.